Apple voorspellingen

A

Zoals de meeste lezers wel weten ben ik een Apple-fan. Daarom bij deze mijn voorspellingen voor de nabije toekomst!

ODD verdwijnt

Hopelijk heeft je volgende computer geen DVD-drive meer, in ieder geval niet ingebouwd. Tijd om alles te streamen/downloaden. Voor de CD’s/DVD’s die je nog nodig hebt koop je maar een externe drive. Het levert (zeker in het compacte segment) meer performance/batterijduur op. ODD betekent dus Optical Disc Drive..

NFC

Near Field Communication heeft de toekomst. Denk aan RFID Tags, maar dan in een vorm waar je er zelf iets aan hebt. Je volgende iPhone heeft zo’n chip, waardoor enorme mogelijkheden ontstaan:

  • Betalen: Je betaalt met je mobiel, waarbij je meteen een elektronisch bonnetje ontvangt. Gevolg: een automatische boekhouding!
  • iPod Synchroniseren: In plaats van die kabel haal je je iPod gewoon langs je computer. De synchronisatie verloopt draadloos en je hoeft niet eens een wachtwoord in te typen.
  • Computer Synchroniseren: Je haalt je iPod/iPhone langs andermans Mac. Je kan meteen bij de bestanden op je iOS apparaat en je apps uit de Mac App store zijn ook te benanderen.

Dock Connector verdwijnt

Als we draadloos kunnen synchroniseren moeten we natuurlijk ook draadloos gaan opladen. Apple werkt volgens mij naar een draadloze toekomst. Voor afspelen wordt de dock connector al vervangen door het Airplay-Protocol. Hoog tijd dus dat dit voor synchroniseren en opladen ook gebeurt.

Wishlist

Mijn wishlist is vrij simpel: Alles waterdicht..

About the author

m_a_rnix

1 Comment

Leave a Reply

  • Wat ook heel handig zou zijn is dat apple apparaten niet alleen draadloos met andere apple apparaten communiceren, maar dat je bijvoorbeeld ook de lichten in je huis ermee kunt bedienen. Of je keukenapparatuur aanzetten. Hoef je helemaal niet meer op te staan…
    Alles stootproof zou ook wel handig zijn. 🙂

By m_a_rnix
A headshot of Marnix

Socials

All posts

%d bloggers like this: