Creative City Lab – Samen op weg naar een betere toekomst

C

Zoals de meeste lezers wel zullen weten ben ik sinds begin juli bezig met het project Creative City Lab. Met 25 studenten en net afgestudeerden onderzoeken we hoe we bestaande woonwijken klimaatneutraal kunnen maken. Van te voren was al duidelijk dat dit geen makkelijke opdracht zou worden. Elke deelnemer heeft zijn eigen redenen om mee te doen, ik heb er drie.
Het hogere doel is de wereld (een klein beetje) beter maken. Ik vind het belangrijk om mijn steentje bij te dragen aan de wereld waarin ik leef. Daarnaast hoop ik dat vijf maanden in een dergelijk project werken me de nodige ervaring op zal leveren met teamwerk, omgaan met mensen die andere kennis hebben dan ik en het 925 op kantoor zitten. Het lagere doel is netwerken en een baan regelen..

Inmiddels zijn we drie maanden onderweg en is gebleken dat de opdracht inderdaad niet eenvoudig is. Verschillende partijen hebben vaak tegengestelde belangen en het zijn er bovendien zo veel! Desalniettemin heb ik me inmiddels op twee oplossingsrichtingen gericht, waarover binnenkort meer.

Over de doelen: Het bijdragen aan een betere wereld; daar zijn we druk mee bezig! Of ik na 4 december (einde project) doorga met mijn eigen bedrijf of een baan wil weet ik nog niet zeker, maar negen tot vijf heeft zeker ook voordelen.. En het netwerken daar blijven we mee bezig. Werken in diverse teams is leuk, maar ook zeker een uitdaging. Ik had het tot nu toe zeker niet willen missen en heb zin om het goed af te maken! Binnenkort meer over Creative City Lab.

Wil je op de hoogte blijven van Creative City Lab, klik dan hier om je op te geven voor de nieuwsbrief.

About the author

m_a_rnix

Add Comment

Leave a Reply

A headshot of Marnix

Socials

All posts

%d bloggers like this: