Wij zijn de GGC’ers…

W

Afgelopen zaterdag weer eens voor iets echt leuks naar ‘hometown’ Deventer geweest. Welcome back, class of ’99! Jaja, het is al tien jaar geleden dat ik HAVO eindexamen deed, samen met honderdnogwat anderen. Inmiddels bestaat het Geert Groote College niet meer, en gaat in Deventer elk kind naar het Etty Hillesum Lyceum. Of dat een goede zaak is weet ik niet, maar ik vind het (achteraf) leuk een GGC’er te zijn geweest.
Toen ik terugkwam in het oude gebouw (net als vroeger via de zij-ingang) voelde het weer net als vroeger. Interessant om te merken hoe je ook weer teruggaat naar je oude gedrag als je mensen van vroeger tegenkomt. Op de HAVO was ik nog een timide jongen die tussen alle groepjes door laveerde. Ik werd wel geaccepteerd, maar had nooit het gevoel dat ik er echt bij hoorde. Dat vond ik de eerste paar jaar ook niet zo erg, en daarna ligt je rol in het groepsproces al redelijk vast.

Na een half uur begon mijn regressie mezelf op te vallen, en daarna heb ik mezelf bewust gedragen zoals ik dat wel leuk vind. Er waren wat ‘lesjes’ van oude docenten, waarbij toch meer werd bijgepraat dan lesgegeven. Kortom, het was leuk om al die mensen weer te zien en (niet) te herkennen. Juffen, Lobbyisten en Bankiers, er is toch wel wat terecht gekomen van die klas van ’99. Bedankt Patty, Roy en Marc-Etienne voor het organiseren! Volgend jaar maar eens kijken hoe het met mijn VWO maatjes uit Zwolle gaat. Misschien ga ik me dan ook wel met de organisatie bemoeien..

About the author

m_a_rnix

1 Comment

Leave a Reply

  • You are very welcome… Ik vond het een heel bijzondere dag, ik denk eerlijk gezegd dat ik me nog een aantal dingen moet realiseren over tien jaar leven zonder GGC maar deze dag heeft weer wat lijntjes getrokken die ik lang vergeten was..
    Dank je wel voor de post..

By m_a_rnix
A headshot of Marnix

Socials

All posts

%d bloggers like this: