Ondernemen is Doen! – SIFE Utrecht

O

Ondernemen is Doen!

Vrijdag weer naar Drift 21, nu voor een dag georganiseerd door Students in Free Enterprise, een wereldwijde organisatie waar sinds een jaar of vijf ook een Utrechtse afdeling van is. De nadruk lag op duurzaam en ondernemen. De opening door David Berg was een enorme goed-nieuws show van het type waar ik altijd een beetje zenuwachtig word. De overtuiging dat alles goedkomt zit er bij mij toch niet helemaal in..

De workshop die ik heb gevolgd heette Droom –> Zaak en werd gegeven door Martijn Blom. Hij is een ondernemer en coacht andere ondernemers die een eigen bedrijf willen beginnen. Met de acht deelnemers gingen we in twee uur het proces door dat gewoonlijk “weken of maanden duurt”. Mijn idee was een eigen bedrijf als conceptcoach, waarbij ik in plaats van mensen, hun ideeën begeleid. Het is duidelijk dat Martijn weet waar hij het over heeft en dat hij de juiste vragen stelt, overigens ook aan de andere deelnemers.

Het leuke aan de workshop was de grote hoeveelheid interactie, iets dat ik enigszins miste bij de presentaties een dag eerder. Ook was het leuk dat de sprekers bleven tot  de borrel na afloop, waardoor die borrel ook geschikt was om nog wat te netwerken. De eerste LinkedIn contacten zijn alweer toegevoegd en Martijn kwam ook nog met een interessant bedrijv voor starters, Jonge Honden. Ook daar binnenkort maar eens contact mee opnemen!

About the author

m_a_rnix

Add Comment

Leave a Reply

A headshot of Marnix

Socials

All posts

%d bloggers like this: